Sofia'nın Hikayesi

  31 Ekim Salı günü Mimarlar Derneğinde yapılan bir etkinliğe katıldık. Etkinlikte Serap Korkmaz bizlere Türk tasarımının dünyadaki yeri başlığı altında yaptığı tasarımı, Sofia'nın hikayesini anlattı.

 Serap Korkmaz tasarımının Türk kültürünü yansıtan bir tasarım olmasını istediğini, bunun için Türk deyince akla ilk gelen şeylerden birini, çay takımını seçtiğini ifade etti. Aynı zamanda tasarımında yine Türk kültürünü yansıtan püskül olduğunu, demliği tasarlarken cezvenin kulpundan yola çıktığını ve Sofia'nın tasarımında Ayasofya'dan ilham aldığını belirtti.

  Daha sonra üretim sürecinden, bu sürecin Türkiye'de ve yurtdışında nasıl işlediğinden, karşılaştığı zorluklardan, bu zorlukları nasıl aştığından bahsetti.


  Sunumun sonunda kendisiyle biraz sohbet ettik ve bizlere hiçbir şeyin imkansız olmadığını, istersek her şeyi başarabileceğimizi, kendisinin de bir zamanlar bu noktada olacağını düşünemediğini söyledi.


  Daha sonra Serap Korkmaz'ın özgeçmişini araştırdım;

''Serap Korkmaz 1988 yılında İstanbul, Türkiye’de doğdu. Lise eğitimini burada tamamladıktan sonra İtalya’nın Milano kentine taşınan Korkmaz, Avrupa’nın en büyük tasarım okullarından biri olan Istituto Europeo di Design –IED’ de İç Mimarlık eğitimi aldı. IED’den mezun olduktan sonra tez projesi VIAFARINI/Fondazione Arnaldo Pomodoro FAP ‘Urban Artists Hotel Roelink’te sergilendi. Daha sonra Domus Academy’de “Otel Tasarımı Eğitimi” alan Korkmaz, Riccardo Giovanetti Studio ve Studio Mutti Archietti gibi ünlü mimarlık firmalarında çalıştı. Çalışırken, aldığı kararla Scuola Politecnica di Design – SPD’ de ‘İç Tasarım’ (Interior Design) alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Korkmaz halen Milano’da hayatını ve mesleğini sürdürüyor.

Tasarımlarıyla 2013 yılında Salone Del Mobile’de seçilmiş genç tasarımcıların ürünlerine yer verilen Satellite sergisinde yer alma başarısını da gösteren mimar, 2014 yılında İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında hizmet vermek üzere kendi ofisi SMD Studio’yu kurdu. Milano ve İstanbul’da ofisleri bulunan SMD Studio, aynı zamanda dünyaca ünlü tasarım ofisi Aksu/Suardi’nin de Türkiye proje ortağı.''

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tasarım Felsefesi

Avrupa’da Gotik, Rönesans ve Barok Mimarileri

Antropometri ve Ergonomi